13 augusti 2021
18:30

IFK Västerås FK Herr

Referat: IK Oden - IFK Västerås FK Herr

Åttondelsfinal i DM. Eftersom detta även är kval till Svenska Cupen så gäller bytesregler enligt div 3 och uppåt. Vllket innebär 7 avbytare varav 3 får bytas in, samt att utbytt spelare ej får bytas in igen.
Vi hade full trupp med 18 spelare mot IFK som är ett topplag i div 4.
I första halvlek stod vi upp mycket bra försvarsmässigt mot IFK:s snabba passningsspel och smarta spelvändningar. Tyvärr fick vi göra vårt första byte redan efter 10 minuter p g a Floda blev oturligt skadad.
Under första kvarten skapade vi två bra lägen på kontring där Eddie så när lyckades göra mål.
Därför var det något överraskande att IFK tog ledningen efter 20 minuter. Men ett riktigt klassmål där spelaren fick träff på en liggande bicykleta, bara att gratulera.
Vi hade lägen att kvittera men IFK:s målvakt gjorde några riktigt bra ingripanden. Även Glenn gjorde några svettiga räddningar vilket innebar ställning 0-1 i paus.
Händelser i första halvlek:
5' Kontring Oden där Eddie blir neddragen i IFK:s straffområde två gånger utan åtgärd
10' Byte Oden: Patient ersätter Floda p g a skada.
14' Eddie tar sig in i straffområdet och kan nästan peta in bollen men målvakten tajmar utrustningen perfekt och räddar
20' 0-1 IFK. Hårt inlägg från höger och nr 9 får träff på en cykelspark som droppar in i vänstra hörnet utan chans för Glenn
22' Bra inlägg IFK som nickas mot mål men fin räddning av Glenn
33' Gult kort på Nerin i IFK p g a protest mot domslut
37' IFK lägger en hårt inåtskruvad hörna som Glenn resolut boxar bort trots att han är trängd av många spelare
39' Kort hörna av IFK håller på att lura oss, mottagaren bryter in och skjuter ett hårt skott som Glenn räddar
41' Perfekt instick av Michael till Erik som kommer fri men målvakten gör en bra benparad på avslutet
42' IFK tar sig fram till ett bra avslut men Glenn gör en viktig räddning med en fotparad
43' Pasi dribblar centralt på egen planhalva och tappar bollen, IFK tar sig fram till friläge och avslutet är stenhårt men Glenn slänger sig och reflexräddar!
45' Frisparksinlägg av Mike nickas bort varpå Robin drar på med vänstern men IFK:s målvakt slänger sig och räddar

I paus peppade vi spelarna att tro på sig själva och våga spela som vi gör mot lite sämre lag. Det gav resultat omgående då Eddie kvitterade efter Pasis fina framspelning. Strax därefter gjorde Eddie ett konstmål när han klackade in Antons inlägg ribba in. Tyvärr blev det bortdömt för offside, mycket hårfint.
Istället för 2-1 till Oden gjorde IFK 1-2 på en kontring. Det kändes tungt i det läget för vi hade flow.
Vi fortsatte att spela optimistiskt men satte inte lägena, delvis p g a egen oförmåga och delvis p g a storspel av IFK:s målvakt.
Med kvarten kvar drog vi på oss en straffspark när Glenn kolliderade med deras nr 9 vid en utrusning.
Straffen satt säkert mitt i målet och då kändes det som att matchen var förlorad.
Men Kevin peppade spelarna att inte ge upp och vi ändrade till en mer offensiv uppställning. Sista bytet med Josue in gav resultat. Med tre minuter kvar spelade Josue fram Eddie som reducerade till 2-3. Men inte nog med det: På tilläggstid slog Josue ett perfekt inlägg med yttersidan till Anton som språngnickade in 3-3! Vilken upphämtning som tog oss till straffsparksavgörande!
Händelser andra halvlek:
47' Michael spelar fram Pasi som bryter in och skjuter utanför. hade varit bättre att spela till Erik som var helt fri.
48' 1-1 Oden genom Eddie (assist Pasi)
50' Inlägg av Anton som Eddie klackar in i mål via ribban! Men tyvärr blev målet bortdömt för hårfin offside.
51' Gult kort på nr 16 i IFK för kapning av Eddie
52' 1-2 IFK. Kontring när vi tappar bollen vid mittlinjen, markinlägg mot bortre där fri spelare gör mål. Snabb omställning som gav resultat.
54' Djupledsboll av Robin som når Pasi som får på ett bra skott som målvakten räddar
59' Gult kort på nr 9 i IFK p g a våldsam protest mot domslut
61' Byte Oden: Hampus ersätter Michael
71' Jocke tar sig fram från mittbacksposition och spelar fram Pasi som kommer fri med målvakten men tvekar i avslutet så att chansen går om intet
72' Gult kort på Erik för fällning bakifrån
73' Gult kort på IFK:s lagkapten för protest mot domslut
74' Hampus lägger en inåtskruvad hörna som målvakten boxar ut men det blir skottförsök av Oden och räddning till ny hörna
76' IFK får straffspark när Glenn gör en utrusning och hoppar in i nr 9 precis innanför straffområdeslinjen. Gult kort på Glenn dessutom
77' 1-3 IFK på straffspark
80' Byte Oden: Josue ersätter Robin
82' Pasi slår ett perfekt inlägg till Eddie som nickar mot högra hörnet men målvakten vänder på något sätt i luften och gör en otrolig räddning!
87' 2-3 Oden genom Eddie (assist Josue)
90+1' 3-3 Oden genom Anton (assist Josue)

4-2 Oden genom Erik

Därmed blev Glenn matchhjälte på sin födelsedag! Vi går till kvartsfinal där vi kommer att möta vinnaren mellan Valskog och Franke.
Men vilken fantastisk insats av hela laget! "Keep on believing" som man säger och Kevin peppade verkligen spelarna att inte sluta tro på det. Tycker att vi går vidare rättvist om man ser till andra halvlek där alla lyfte sig rejält!
Nu firar vi framgången ikväll och siktar sedan mot nästa veckas seriematch mot HSK.
Hela laget, inklusive avbytare och ledare utses till matchens lirare!